BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Thanks for viewing, reading & commenting on my blog. Sorry that my blog is not as promising as the other blogs. But I keep learning & make it as an outgoing process.

My biggest problem is making friends among bloggers because I'm kinda new and I just started in the middle of 2008.

Then my problem is in handling the blog itself. You can see that my blog is not interactive as yours with very basic layout, lame pictures, uncool widgets just because I'm DUMB at these things which I major the BASIC only.

SO, I need your guide because I'm a NERD science student that know nothing like budak baru blaja..

I'm so appreciate your comments during your visit at my blog.

Sesape yang aku follow tu, aku nak ucap sori sebab nyebok. Don't get me wrong ok. I don't have any specific reason. No reason actually.

Peace!
-the writer

:)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Share

Wednesday, July 22, 2009

siKiT laGi naK meReNg


Huhu… tensen tol aku kebelakangan nie…pasal pelajaran lew…. Tertekan ek sape2 yg study nie…

Mak aku la. Tiap2 hari citer pasal anak kawan sekeje die. Pointer bagus la, slalu dapat dekan la. Dapat tawaran jadi pensyarah kat uitm. Pihak JPA yang sponsor die.

Huhu… mak aku slalu cakap yang anak kawan die nie, dua beradik nie memang pandai tyme kat U. Nak compare dengan aku r tu~

Bapak aku pulak slalu compare aku dengan anak sedare die…which mean my cuzen lew. Same UITM gak dgn aku. Pompuan. Tapi die amek DPIM (Diploma Pengurusan Ladang).

Walaupon ktorg fakulti same (Applied Science)…mane leh compare dengan course yang aku amek. Aku bukan nak kate course aku macam bagus…tp course aku sume teori… blaja Kimia, Fizik, Bio, Math dan lain2.

Aku dgr dak DPIM slalu ade praktikal. Markah praktikal tu la selalu menolong diorang. Sebab tu la maybe kazen aku slalu dapat pointer 3 lebih kowt. Tensen aku….

Then , bapak aku slalu gak compare aku dengan kazen aku yang pergi matrik and nak sambung kat UTM. Muda 2 tahun dari aku. Aku tau la aku dulu pon matrik jugak tp 1 sem jew sebab lulus bersyarat.

Then, aku sambung UITM. Dah lepas2 tu ..biarlah…fokus pasal masa hadapan. Takder la aku dengki tapi kalo kazen aku tu result die overall outstanding, ok la. I'm happy for her.

Kakak aku la yang paling memahami aku. Walaupon die x brape pandai sangat la tapi skrang die dah keje setelah menganggur sekian lama. Kesian gak aku tengok die. Memang la… takde sape perfect kat dunia nie.

Kakak aku pon tyme kat sekolah result SPM die pon byk gak gagal. Lepas tu nak sambung blaja pon, application die banyak kene reject. Mak aku slalu la membebel. Bapak aku pon same. Slalu cakap "macam tu la orang yang tak nak blaja".

Aku tak gemar sangat bapak aku cakap camtu. Tak sume dilahirkan pandai. Sume orang ade had diorg dan kelebihan masing2.

Then, kakak aku sambung blaja kat ICATS, kolej separuh swasta separuh kerajaan yang menawarkan kursus2 mekanikal. Then, kat situ la kakak aku berubah. Result die slalu bagus.

Skarang die keje sebagai Pembantu Tadbir Kewangan kat IPTAR (institut perguruan). Takde kaitan pon dengan ape yang die blaja.

Aku paham kenape my parents meletakkan kepercayaan yang penuh kat aku sebab my background (Aku juz cakap jew ek. Dun get me wrong. Hehehe...) Sebab background aku tu la aku tensen cam skarang. Aku boleh di katakan outstanding kat skewl. UPSR 5A's, PMR straight A's & SPM pon 5A's.

So pakcik aku, bapak kepada kazen aku yang same UITM dengan aku (rujuk perenggan 2).. die nak sangat aku jadi doktor. Sebab die sekarang pembantu perubatan. Die la yang bagi nama aku tyme aku kecik.

Doktor???? Haha… macam nak tergelak aku… sape yang berminat jadi doktor kene sorang yang sangat excellent dalam pelajaran dan rajin. Aku dah cakap kat bapak aku yang aku tak mampu jadi doktor.

Aku tau limit aku sampai mana. Pakcik aku tu pon 1. Suh la anak die jadi doktor. Apasal aku pulak. Huhuhu… bapak aku nie r. Beria sangat nak aku jadi doktor. Ingat senang kew. Huhuhu…

Kawan aku tyme kat skewl n matrix pointer 4 flat jew. Skunk amek medic, pointer die nak dapat 3 lebih pon susah…apatah lagi aku. Hahaha…

So…matlamat aku skunk dah berubah. Aku akan teruskan sampai degree then aku nak keje. Kalo boleh aku nak jadi cikgu ajar math sebab aku minat math. Hehe… xpon aku jadi kakitangan sains kew..ape2 yang ade kaitan dengan sains…

Disamping itu… hehe… aku nak menceburi gak dunia design2 nie tp bukan design baju macam pereka fesyen r… tp sumthing like interior designer or design baju t-shirt.

Korang pulak??? Harap2 berjaya jugak ek dalam hidup… tu jew la.. sekian…terime kasih sebab dengar bebelan aku. Fuhh... relief dah...hehe...adios amigos..

*Camnie la muke aku tensen..poyokan...uhuk3..*

4 comments:

pqa said...

rilek arr sidd
xpe2, biar owg nk ckp pe pon
jnji kita usaha sebaik mungkin
caiyouk2!!!:DD

i'm_siCK_n_tiReD said...

yeh3..thanx pqa.. u d best.. berkobar2 nie..hehehe..

mybreakfastclub said...

rilex bro :) be hapy je. hohoho

i'm_siCK_n_tiReD said...

thanx uollz...hehe..

:)