BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Thanks for viewing, reading & commenting on my blog. Sorry that my blog is not as promising as the other blogs. But I keep learning & make it as an outgoing process.

My biggest problem is making friends among bloggers because I'm kinda new and I just started in the middle of 2008.

Then my problem is in handling the blog itself. You can see that my blog is not interactive as yours with very basic layout, lame pictures, uncool widgets just because I'm DUMB at these things which I major the BASIC only.

SO, I need your guide because I'm a NERD science student that know nothing like budak baru blaja..

I'm so appreciate your comments during your visit at my blog.

Sesape yang aku follow tu, aku nak ucap sori sebab nyebok. Don't get me wrong ok. I don't have any specific reason. No reason actually.

Peace!
-the writer

:)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Share

Sunday, September 6, 2009

Lelaki cuRang aTau Pompuan cuRang??


Accidently aku tak bleh tido seperti yang aku pernah mentioned kat previous entry. Tyme aku menaip nie dah dah kol 1.08 pagi, tv bilik aku bukak supaya kedengaran meriah sikit tak la sunyi sangat. Hp aku bagi silent sebab aku tak suka bunyi henpon malam2 bising.

Bapak aku tido kat ruang tamu, depan tv sebab baru-baru nie beliau ske tengok Animal Planet kat channel 556 tu...klakar kan bapak aku..hahaha..

Hari nie aku dapat tau yang seseorang yang aku kenal dah bermain kayu tiga selama 2 tahun lamanya. Aku agak terkejut sebab aku kenal beliau seorang yang baik hati dan sentiasa menjaga kebajikan keluarga. Pendek crita suami mithali la (bukan bapak aku ok..lol).

So, aku pon terfikir adakah suami curang merupakan trend pada zaman sekarang? Kenapa aku slalu dengar kisah suami yang curang? Kenapa pompuan takde? Adakah trend nie mesti diikuti oleh sume lelaki? Kenapa lelaki bleh curang?

Adakah sebab:

1) Tak puas dengan isteri.
2) Memang playboy dari dulu lagi.
3) Cinta pandang kedua.
4) Trend lelaki 2009.

Ok..kalo aku tak ikut trend tu adakah aku ketinggalan zaman? Setahu aku kalo lelaki sama lelaki yang dah berkeluarga berlepak kat kedai kopi ke. Agak-agak la dialog diorang akan jadi camni.

Abu: Pesal ko muram Ali?
Ali: Ntah la. Aku macam bosan je dengan bini aku.
Ahmad: Bosan? Apsal lak?
Ali: Aku rasa aku ada perasaan sikit la dengan pompuan yang aku baru kenal tu.
Ahmad: Sape? Liza?
Abu: Lawakan beliau... baik lagi tu..
Ali: Hati aku dah suke la..

(dah nak start dah...)


Atau...


Abu: Ahmad! Ko tengok pompuan tu.. lawa nyer..
Ali: Aah la.. kalo dapat kan best.
Ahmad: Aku nak pergi mengorat lah..

(Nie sesi mencuci mata)


Atau...


Ali: Dah lame dah study kat sini? (bunyi ikhlas)
Liza: Aah. Lame dah. Nie semester ke-4 saye.
Ali: Amek kos ape?? (ayat wajib)
Liza: Bussiness study.

(Setelah lame berborak akhirnya bertukar2 no fon... bermula la sesi sms berjela2 non-stop)



MUNGKIN betol atau tidak dialog diatas tapi masalahnya mereka sume sudah berkeluarga. Bukan setakat tu..ekonomi pon dah stabil, anak2 pon comel. Keluarga bahagia la katakan. So, ape lagi yang nak di cari dalam hidup nie??

Bukankah semasa kawen mula-mula dulu, itulah cinta pertama? Kenapa boleh ada cinta kedua? Kalo betol lah nak berpoligami..adakah kasih sayang boleh dikongsi?

Mustahil la seseorang yang aku kenal tu takde terlanjur dalam masa 2 tahun nie. Kesian kat anak bini die. Bleh plak bertahan sehingga dua tahun. Cinta kot..

Aku rase faktor utama ialah persekitaran tempat kerja yang membabitkan 2 orang bekerjasama lalu hanyut. Aku masih tak paham camner perasaan cinta boleh muncul kali kedua? Adakah perasaan cinta pertama masa kawen mula2 dulu bukan cinta pertama?

Mesti korang pelik apsal aku seorang lelaki membincangkan tentang kejahatan lelaki jugak. Sebab utama ialah sampai masa aku nak kawen nanti, aku nak make sure yang wanita yang aku kawen tu aku betol2 cinta sebab aku takut aku jatuh cinta dengan orang lain kali ke-2!

Insyaallah, aku walaupon aku dikelilingi oleh orang2 yang bad influence I'm still hold to myself easily. Kalo aku betol2 suka kat pompuan tu, aku akan setia sehingga aku bleh ketepikan pompuan2 yang lain dengan mudah. Walaupon digoda aku akan senang menepis..chewahh... Kecuali kalo aku kene sihir la..tu lain cite..huhuhu...

Maybe trend lelaki2 muda yang dah berkahwin untuk curang kot atau lelaki sekarang harus tergoda dengan pompuan yang lebih baik dari isteri sendiri, baru la cool...atau kalo ade sape2 lelaki yang bace blog aku diorang akan kate,

"Alah...biase la zaman sekarang. Pompuan banyak lagi kat luar tu...Rilex la..."


Macam tu kew???


p/s: Dah la aku nie confused guy..tambah lagi confused..haru2...


10 comments:

[x]mint[x] said...

gahahaha.
isu laki dibincangkan oleh laki.
tgok cte cerekarama bukan bidadari
kat tv3 ke?

tapi perempuan pun salah gak.
ne tao pompuan tu yg xlayan suami die.
mungkin masa mule2 je tapi
bila da lama cam da xamek port.

but if isteri layan laki
sebagus2 alam,
sangat xadil untuk laki buat camtu.
kan?

tapi kesimpulannya, xboleh salahkan
sebelah pihak je.
cari salah masing2.

itu yg aku blaja. hahahhaha
bernas ke? huhu.

i'm_siCK_n_tiReD said...

aah... kalo xde orang layan.. x menjadi jugak kan...

dua2 salah..cume aku jarang dgr pompuan curang..tapi maybe ade kot..

tapi dalam kes nie.. seseorang tu mempunyai isteri yang mithali.. entah la..

anyway..kate2 ko bernas gak..dua2 belah pihak salah kalo dikaji..ecece..

ko blaja bende nie kew??

mybreakfastclub said...

woaa..this matter...like blow up everywhere...married here and there, and divorce here and there too. *long sigh. no other words from me. just that.

i'm_siCK_n_tiReD said...

actually its wayyy to0 comlicated from what u think or see...

wayyyy too complicated~

only adults know~

[x]mint[x] said...

blaja dari pengalaman. (xkawen ag)
n subjek perkahwinan ad msuk
lam list subjek aku kn amek.
hahhaa.

then...
bagi aku,
klaw cerai, xleh salahkn sebelah pihak je.
siasat yg sblah lagi.
sb 2 2 salah.
apa yg kita nmpak luaran..
xsmestinya dalaman pun sama.

*ramai je isteri curang.
ko je yg xtao kot. lagi
menakutkan :(

Shafie said...

both kkdg curang..
tp sure ade sbb kn..

i'm_siCK_n_tiReD said...

mint: betol kot. Luaskan perspektif anda..hehehe..

shafie: tapi jarang kan kite dgr dua2 curang?? Manusia tek pernah puas kan?

HoPe said...

dua2 kot curang..
terpulang pada situasi..
kadang2..bler jumpe laki hot..
pmpn lah yg curang..
kalo jumpe pmpn cantek..
of cos la laki yg curang..
kalo pmpn yg curang bile jmp pmpn cantek..
tu lesbo namenye!

i'm_siCK_n_tiReD said...

hehehe..lesbo??? Hot lesbo...hehehe...

kalo laki curang jumpe laki hensem??? X paham la...

hasmah binti ansing said...

bg pndpt ak, ko xptt bncngkn isu d atas.. hahaha..