BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Thanks for viewing, reading & commenting on my blog. Sorry that my blog is not as promising as the other blogs. But I keep learning & make it as an outgoing process.

My biggest problem is making friends among bloggers because I'm kinda new and I just started in the middle of 2008.

Then my problem is in handling the blog itself. You can see that my blog is not interactive as yours with very basic layout, lame pictures, uncool widgets just because I'm DUMB at these things which I major the BASIC only.

SO, I need your guide because I'm a NERD science student that know nothing like budak baru blaja..

I'm so appreciate your comments during your visit at my blog.

Sesape yang aku follow tu, aku nak ucap sori sebab nyebok. Don't get me wrong ok. I don't have any specific reason. No reason actually.

Peace!
-the writer

:)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Share

Wednesday, April 22, 2009

persoalan hidup


Atok aku baru jew meninggal baru2 nie... nak dijadikan cerita..aku punye la lame x menjenguk beliau sebab busy dgn assgnmnt n test..maklum la final sem...camner lepas aku test aritu aku rase nak blk umah...

Then, bpk aku ajak lah nak pg umah atok aku... aku rase malas pulak sbb baru jew blk kan..tp aku pg jgk sbb perot aku lapar..leh mkn kat luar...hehe..

Sampai jew umah atok aku, aku pon pg la salam dgn beliau mcm biasa..maklum la br jew nampak muke kan... tp aku perasan atok aku mcm nak x nak jew salam dgn aku..lmbt die hulur tangan... slalu die x mcm tu... cepat jew tgn dihulurkan salam..

Beberape minit lepas tu, die ngadu sakit kat belakang sambil angkat dr kerusi... tibe2 die mcm nak rebah dan bpk aku pon menyambut beliau... beliau tetibe strok or dah nazak kot...ktorg nak bwk pg hospital tp makcik aku ckp xpyh... last2 ktorg bwk jgk...

Nak dijadikan sebab..aku mlm tu x bwk walet means lesen x bwk lah... aku bwk kete bwk mak aku n makcik aku pg hospital... atok aku n bpk aku n yg lain gune kete waja makcik aku..ktorg menyusul kemudian... aku yg x pernah lekang dgn walet tetibe x bwk walet mlm tu.. nsb bek polis x wat road block..huhu...

Atok aku pon disahkan meninggal dalam perjalanan... aku mcm x percaya sbb aku br jew bersalam dgn beliau... mcm2 persoalan ade kat fikiran aku sbb org ckp disebabkan satu benda kecik boleh buat satu perubahan or dlm omputehnye one thing can make a difference...

1) Kalo atok aku x bgn dari kerusi, korg rase die hidup lagi x???

2)Kalo ktorg x bwk atok aku pg hospital???


Mcm kes pakcik aku yg meninggal sebab kanser paru2... time die sakit tu..aku pimpin die pg tandas...tp die berkeras xnak aku pimpin sampai dlm tandas..sekadar kat luar jew... then die jatuh kat tandas sampai kaki die kembang n berdarah...terus bwk pg x-ray... mak aku marah aku n aku rase bersalah sampai skunk...persoalan lagi...

1) Kalo die x jatuh... adakah pakcik aku akan hidup lagi???

Sape dpt jwb persoalan aku??? Or really one thing can make a difference????

3 comments:

shazreena myeor said...

ouh.i don't know bout this.
condolence k?
anyway sidd..
"setiap yg hidup pasti akan mati"
its whether u have done all the preparations for that-or not

SENGAL UNTA'S said...

so sad..semua itu dah ditakdirkan,bagi yang hidup,life must go on

i'm_siCK_n_tiReD said...

thanx u guys..