BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Thanks for viewing, reading & commenting on my blog. Sorry that my blog is not as promising as the other blogs. But I keep learning & make it as an outgoing process.

My biggest problem is making friends among bloggers because I'm kinda new and I just started in the middle of 2008.

Then my problem is in handling the blog itself. You can see that my blog is not interactive as yours with very basic layout, lame pictures, uncool widgets just because I'm DUMB at these things which I major the BASIC only.

SO, I need your guide because I'm a NERD science student that know nothing like budak baru blaja..

I'm so appreciate your comments during your visit at my blog.

Sesape yang aku follow tu, aku nak ucap sori sebab nyebok. Don't get me wrong ok. I don't have any specific reason. No reason actually.

Peace!
-the writer

:)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Share

Wednesday, September 30, 2009

Kalo boleh aku ingin lesap dari muka bumi nie..


Aku tertekan. Aku tak taw nak gtau kat saper. Nasib baek ade Farah & blog nie. Tempat aku meluahkan isi hati aku. Kalo takde diorg memang aku akan jadi gila. Trust me.

Dari malam tadi aku tertekan. Pasal family problem. Persengketaan antara 2 keluarga. Sesape tak paham tu sile baca entry nie yang aku pernah tulis dulu.

Orang sebelah rumah aku buat hal. Anak adik mak aku. Gengster konon. Blaja pon blom habis lagi. Dah la bodo bangang. Bukan pandai pon. Mak pon galakkan anak jadi gengster. Mak mastermind macam Claudia Buenavista dalam cita Pangako Sa Yo.

Malam tadi aku amek kakak aku. Nak reverse keta masuk porch. Sapa la bangang letak baldi kat tepi2 tu. Tau la tu kawasan dia. Tolerate la alihkan baldi tu. Sekali bapak aku sound kat budak2 tu.

"Ko alih baldi tu. Kalo tak aku sepak baru ko tau!"

Kawan si bangsat tu pon alihkan. Dah habis aku masukkan keta. Die blow2 moto sampai full tanda provoke & protes. Bapak aku dah la panas baran. Bapak aku dah tunggu kat luar. Tengah tunggu nak tampar je budak tu. Bapak aku cakap.

"Pahal malam2 nie bising2 nie. Orang nak tido ke apa ke!"

Tau kecot. Kalo aku tak tahan bapak aku, naya jew budak tu. Dah tu, budak tu pergi mengadu kat sekutu die. Takde respon pon sekutu die. Dah die pon tak suke kat ko. Perangai macam bangsat. Ingat ko banyak kawan gengster2 ko kuat sangat la.

Malam nie tak berani die nak blow2 moto lagi. Aku nak ingatkan, ko tu tak mengenang budi langsung! Sekolah lagi tak habis. Aku nak tunggu ko habis sekolah hujung tahun nie. Samada aku nak tengok ko jadi manusia atau penyangak lepas tu.

Aku nie bukan jenis yang mengungkit tapi disebabkan perangai ko macam setan aku nak ungkit jugak.

Mase ko sakit perot macam nak mati dulu, sape yang bawak ko pergi klinik malam2 buta kalo bukan BAPAK aku. Kol 3 lebey pulak tu. Dah la klinik 24 jam jauh!

Dulu masa mak ko takde duit nak menyara kakak ko kat U, die pinjam kat sape? Mak aku jugak. Nak gadai cincin kawen rege seratos. Tapi cine kedai emas nak amek brapa je?? Sepoloh ringgit je ko taw!!

Mase ko takde keta dulu, keta sape yang bapak ko salu pinjam nak pergi jumpa moneylender? Kalo bukan keta BAPAK aku!

Mase bapak ko meninggal, duit sape yang mak ko pinjam nak wat kenduri tahlil kalo bukan duit makcik aku!


Ko jangan lupa bapak ko pernah diistiharkan muflis dulu. Ko senang sekarang pon sebab duit bapak ko yang meninggal tu. Tu duet nyawa ganti nyawa bapak ko. Duit tu ko wat enjoy.

Beli moto, beli keta kenari. Tu sume duit nyawa bapak ko. Korang enjoy bagai nak rak. Tyme maghrib, bukak sound keta kuat2, gelak2 pulak tu. Blow2 moto. Bulan pose, party tegok air kat luar rumah. Tak malu ka?? Belom sampai setaun bapak ko meninggal ko dah enjoy bagai tiada hari esok!

Menangis bapak ko kat kubur tu. Tunggu sedekah dari anak2 dan isteri yang soleh & solehah. Ko tak teringat ka kat bapak ko. Daripada ko enjoy2, baik ko bwk sembahyang tanda ingatan kat bapak ko. Jadi, korang nangis2 tyme bapak ko meninggal tu adalah PALSU la?!!



Fuhhh...dah..lega dah. Korang tak baca pon takper k. Nie khas untuk die je. Aku just kesian kat bapak aku je. Die orang luar kat sini. Tempat nie, tempat famili mak aku.

Aku rasa nak bawak je famili aku lari dari tempat nie daripada diorang penat2 stress. Aku tau tujuan diorang buat camtu ialah nak halau ktorg dari tempat nie. Aku tau.

Kalo boleh aku nak cepat2 pergi sambung dgree kat UiTM Shah Alam. Dapat aku larikan diri dari masalah nie. Tapi kesian pulak kat famili aku. Bawak bersabar je. Tuhan ade.

Aku rasa nak pergi jauhhhhhhhhh.....tempat yang aku boleh spend masa berjam2 tanpa perasaan bimbang sedikit pon. Aku nak berkenalan dengan orang yang aku x kenal. Aku nak blaja benda yang aku x tau. Aku nak pergi tempat yang penuh dengan ketenangan.

Bila la nak selesai masalah nie. Mungkin ibadah aku tak lengkap lagi sebab tu la tuhan blom makbulkan lagi doa aku.


9 comments:

pqa said...

wah, dah macam drama filem.
hehe xpe2, bykkan brsabar la yep.
insyllh, 1 ari nti. pntu ati dia akan terbukak jgk.

btw, bla g shah alam?

:)

azli said...

salam hari raya dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com/
emmm tak tau lah nak kata... mulut orang cam tu lah... ape pun jangan berkecil hati jadikan sebagai satu langkah untuk teruskan hidup ni ye... bagi aku hari raya ni peluang kita maafkan orang yang bercakap.. mungkin dia tak tau ape yang terbuku dalam hati ko ni.....mudah mudahan lembut balik hati batu dia ni

[x]mint[x] said...

nah...
sabar2..
btul ckp en azli tu..

mungkn budak tu dia tnsn bpk da xd.
tu jln penyelesaian d..
nk wat cne..

sian ko :(

i'm_siCK_n_tiReD said...

pqa,

macam sinetron dah?? Bisa kok gitu?? Chewahh..haha.. saya tak peduli la pintu hati dia..not my bussiness..

insyaallah pergi shah alam dis dec.. kalo dapat la..

azli,

salam hari raya jugak. Tak dapat nak berkecil hati sebab dah imun dah..terlalu byk dah..haha.. pasal hati die tu..tu antara die dgn tuhan. Aku serahkan suma kat tuhan utk bagi balasan.

mint,

kalo die tensen kenapa tak bwk smbhyg..smbhyg la moment yang paling tenang. Die ske bapak die meninggal ekceli sbb dapat die enjoy. I go with the flow..

mRs.aJaQue said...

alahaii...
banyak2 saba okkay..
dugaan semua tu..
u pelangkong je dak kuang ajo tu bleh..tuk ai..hehehehehe

i'm_siCK_n_tiReD said...

mRs.aJaQue,
insyaallah..akan bwk bersabar..tq2..
nanti saye pelangkong masuk lonkong..haha..

andy said...

tumbuk dia!

woooopzz...that what was i usually do..hit the person i hate..haha..but it was back years then..now much better. dh pandai blogging me today (sort of)..not a muster rider buat hal. lol
p/s: u rilex lah if u still can rilex...God Pay Cash ma... :')

i'm_siCK_n_tiReD said...

its okay.. i learned silat.. next time he over the border... I WILL KICK HIS *SS!! Hahahaha...

i waiting for the cash that God promised..

:)

Anonymous said...

Seems to [b][url=http://pradas.hidear.org/#44491]プラダ 財布[/url][/b]
humour to the nowadays manner[b][url=http://pradaoutlet.hidear.org/#44341]プラダ 長財布[/url][/b]
"fake fur" clean-cut [b][url=http://bestshopping.hidear.org/#44361]プラダ 財布 新作[/url][/b]
ambience, this [b][url=http://prada.hidear.org/#44471]プラダ 財布 新作[/url][/b]
troupe of hand-made Teddy Hasten Tricks strap, the leading research[b][url=http://pradaoutlet.hidear.org/#44421]プラダ 財布 新作[/url][/b]
simulation fur and leather recycling. Tricks wearing impressive, mane wayward, amphibole and Caizhu of medal is reminiscent [b][url=http://pradaoutlet.hidear.org/#44501]プラダ 財布 新作[/url][/b]
of the vandal era. Their neck,[b][url=http://prada.hidear.org/#44471]プラダ 財布 新作[/url][/b]
help and foot of each shared can be on the go off, and dazzling of fun. Media published [b][url=http://bestshopping.hidear.org/#44361]プラダ 財布 新作[/url][/b]
put evaluate of $ 195.